Välkommen till TBMPlay

Här har vi samlat våra produkter så att du enkelt och snabbt kan göra din beställning. Vissa av produkterna kommer du att kunna se direkt på webbsidan när du genomfört din betalning medan andra av produkterna skickas på posten.

Digitala produkter

Här nedan visas våra digitala produkter. Om du är privatkund köper du varje produkt för sig och får sedan tillgång till filmen så länge du fortsätter att vara registrerad kund hos oss. För företagskunder gäller årsabonnemang som innebär att företaget betalar för ett valt antal licenser vilket ger tillgång till hela sortimentet för detta antal användare. Årsabonnemanget faktureras löpande årsvis, såvida företaget inte säger upp abonnemanget två månader innan abonnemangets årsperiod tar slut.

 

Ser inte, hör inte – hur fungerar vardagen då?


Det här är ett läromedel som är skapat huvudsakligen för grundskolans år 4-7, men kan även med fördel användas på andra stadier och av andra intresserade. Läromedlet är utformat på svenskt teckenspråk, men har också svenska röster och svensk text, vilket gör att läromedlet kan användas av alla. Undertexterna följer det som sägs och är därför synkat med rösten, vilket innebär att man måste vara medveten om at t.ex. texten och teckenspråket inte alltid riktigt verkar stämma överens i filmerna. Huvudsyftet har varit att göra läromedlet så tillgängligt som möjligt för att passa elever i målgruppens ålder, oavsett om de helst tittar på teckenspråk, lyssnar till talet eller läser texten.

Astilbe 7248570670

 

Del 1: Expedition: Vulkaner


Läromedlet har sin utgångspunkt i de samhälls- och naturorienterande ämnena med fokus på grundskolans år 4-7, men kan också användas för temabaserat och ämnesövergripande arbete. Läromedlet innehåller en 18 minuter lång faktabaserad film som handlar om vulkaner samt elevmaterial och en lärarhandledning.

Köp Trailer

 

Del 2: Expedition: Jordbävningar


Läromedlet har sin utgångspunkt i de samhälls- och naturorienterande ämnena med fokus på grundskolans år 4-7, men kan också användas för temabaserat och ämnesövergripande arbete. Läromedlet innehåller en 21 minuter lång faktabaserad film som handlar om jordbävningar samt elevmaterial och en lärarhandledning.

Köp 872-806-1904

 

Del 3: Expedition: Himlafenomen


Läromedlet har sin utgångspunkt i de samhälls- och naturorienterande ämnena med fokus på grundskolans år 4-7, men kan också användas för temabaserat och ämnesövergripande arbete. Läromedlet innehåller en 19 minuter lång faktabaserad film som handlar om himlafenomen samt elevmaterial och en lärarhandledning.

Köp (304) 956-6177

 

Del 4: Expedition: Vind


Läromedlet har sin utgångspunkt i de samhälls- och naturorienterande ämnena med fokus på grundskolans år 4-7, men kan också användas för temabaserat och ämnesövergripande arbete. Läromedlet innehåller en 19 minuter lång faktabaserad film som handlar om vindar samt elevmaterial och en lärarhandledning.

(318) 688-3197 Pentatomidae

 

Åkes äventyr: Åke får en styvpappa


En dag berättar Åkes mamma att han ska få en styvpappa! Men vad är egentligen en styvpappa? Är han kanske en elak man som kommer att ta Åkes leksaker? Åke är orolig och gör upp en plan för att få bort sin styvpappa och hans äckliga dreglande hund ur huset. Till sin hjälp har Åke en hink med vatten och en slangbella. Fast, planen var ju inte att bränna upp huset förstås. Hjälp! Boken är skapad direkt på svenskt teckenspråk av Joel Kankkonen i samarbete med Ingela Holmström och Maria Norberg. Boken har ingen svensk text eller svenskt tal.

612-268-1478 Trailer

 

Åkes äventyr: Åke får en adoptivsyster


Åke ska få en syster! Hans mamma och styvpappa har bestämt att de ska adoptera en flicka från Japan. Åke är inte alls glad, för plötsligt får han inte ha mamma för sig själv längre. Han bestämmer sig för att göra allt han kan för att hans mamma och styvpappa ska skicka tillbaka henne till Japan, men allt går inte riktigt som Åke tänkt sig. Och en syster kan faktiskt vara bra att ha. Ibland… Boken är skapad direkt på svenskt teckenspråk av Joel Kankkonen i samarbete med Ingela Holmström. Boken har ingen svensk text eller svenskt tal.

Köp (920) 283-6290

 

Sökes: döv kille


Det är inte lätt att hitta någon att bli kär i. Särskilt inte när man är döv och vill ha någon som också använder svenskt teckenspråk precis som man själv. Möjligheterna att träffa den rätte; killen med samma intressen och humor som man själv verkar vara större genom Internet. Och en dag finns han där, den perfekte killen. Om han bara inte var hörande… Boken är skapad direkt på svenskt teckenspråk av Ingela Holmström och Jamila Ouahid. Boken har ingen svensk text eller svenskt tal.

Köp Trailer

Övriga produkter

Här finner du våra övriga produkter. För att beställa skickar du ett mail till info@teckenbro.com där du uppger:

1. Vilken produkt du beställer
2. Antal exemplar
3. Ditt namn och din postadress dit produkten ska skickas
4. Fakturaadress om den inte är samma som postadressen.

Produkten skickas på posten, varför porto tillkommer. Faktura skickas samtidigt som produkten.

Tiffel-Toffel och hans vänner

Sagoboxen är ett helt nytt och unikt koncept som anpassats speciellt för barn mellan 3 och 7 år. Serien består av tre delar: Julgransplanteraren, Spökfångaren och Bärplockardagen och boxarna består av sagobok, DVD-film (en med svenskt teckenspråk och en utan), pysselbok och färgkritor. Det finns också en fjärde del i serien, Raketen, som ingår i den större semesterboxen, bestående av sagobok, DVD-film (en med svenskt teckenspråk och en utan), pysselbok, färgkritor, plockepinn, Memory-spel, ljudbok, kortspel, frisbee, spökspelet, badboll och en liten barnresväska. Sagoboxen är skapad och producerad av Ruta Ett DVD AB och teckenspråksversionen har tagits fram av Teckenbro AB. Berättare i denna är Joakim Hagelin Adeby. Sagoboxarna skickas på posten. Frakt tillkommer.

Bärplockardagen


När Tiffel-Toffel en morgon får syn på ett gult löv i vinbärsbusken förstår han att det är bråttom att få in alla vinbären innan hösten kommer. Vännerna hjälper till, men hur ska de göra för att få ner det allra godaste och finaste bären som sitter högst upp på vinbärsbusken? Tiffel-Toffel måste uppfinna en bärplockarmaskin!
Pris: 50 kr inkl. moms (frakt tillkommer)

Julgransplanteraren


Idag är det julafton och vännerna har lekt och haft roligt i snön hela förmiddagen. När det äntligen är dags att lägga paketen under granen upptäcker de det förfärliga, Tiffel-Toffel har glömt att skaffa en julgran. Nu är det bråttom att försöka få tag i en gran. Men det är inte så lätt. Tiffel-Toffel måste uppfinna en julgransplanterare!
Pris: 50 kr inkl. moms (frakt tillkommer)

Raketen


En dag när regnet öser ner utanför Tiffel-Toffels hus spenderar vännerna dagen med att fika och spela Fia med knuff i köket. När Syrsa och Skalbagge ska gå hem upptäcker de att en stor pöl har bildats på stigen utanför och att de omöjligt kan ta sig förbi den. Hur ska de ta sig hem nu? Tiffel-Toffel förstår att det är dags för en ny uppfinning; en raket!
Pris: 50 kr inkl. moms (frakt tillkommer)

Spökfångaren


En dag bjuder Tiffel-Toffel in sina bästa vänner, Syrsa och Skalbagge till en spökberättarkväll. Kvällen blir lyckad men när det är dags för Syrsa och Skalbagge att gå hem ser de något ute i trädgården, ett spöke! Tiffel-Toffel förstår att det är dags att gå in i sin uppfinnarverkstad, här måste uppfinnas en spökfångare!
Pris: 50 kr inkl. moms (frakt tillkommer)

Böcker

Döv i Tredje riket


Skönlitterär bok på svenska om den 17-åriga döva flickan Petra som går på gymnasiet i Örebro. En kväll händer något som förändrar hennes liv och får oanade konsekvenser för hennes framtid.

Författare: Ingela Holmström

Utgivare: Recito

Pris: 210 kr inkl. moms (frakt tillkommer)

Rättslös, försvarslös, döv och stum


År 1896 samlades många döva judar i Berlin för att bilda en dövförening. 40 år senare startade andra världskriget och många döva judar föll då offer för förintelsen. Kvar fanns dock minnen från dem, i form av berättelser, foton och andra dokument. Dessa har Lothar Scharf samlat in och sammanställt till en bok.

Översättare: Hauke Hagedorn

Pris: 135 kr inkl. moms (frakt tillkommer)

VÃ¥ga leva


Skönlitterär bok på svenska om den 17-åriga döva flickan Petra som går på gymnasiet i Örebro. En kväll händer något som förändrar hennes liv och får oanade konsekvenser för hennes framtid.

Författare: Ingela Holmström

Utgivare: Recito

Pris: 189 kr inkl. moms (frakt tillkommer)

Copyright© 2018 (401) 298-2276